Wie pakken de laatste zes WK-tickets?

18 november 2009, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zelfs de grootste Oranje-fan zal vanavond vermoedelijk de afstandsbediening in zijn hand houden. Want een oefenpotje tegen Paraguay is best leuk, maar eigenlijk draait alles om de play-offs van onder meer Frankrijk, Portugal en Rusland. Zeker omdat het resultaat van Frankrijk grote gevolgen heeft voor Nederland.

In totaal zijn er vanavond nog zes WK-tickets te verdelen: vier in Europa, één in Afrika een eentje in Zuid- en Midden-Amerika. FCUpdate.nl loopt de wedstrijd even na, inclusief kijkje in onze glazen bol. De wedstrijden van Rusland, Portugal, Oekraïne en Uruguay zijn live te volgen via de website van Unibet, Eurosport zendt Egypte-Algerije uit. Verder zijn Slovenië-Rusland en Uruguay-Costa Rica ook te zien op Sport1.

Frankrijk- Ierland (21.00 uur)

Slovenië- Rusland (20.45 uur)

Een minuutje of 85 lang had Slovenië helemaal niets te vertellen in de heenwedstrijd tegen Rusland. De Russen stonden dikverdiend met 2-0 voor hadden zelfs kansen op de 3-0. Een Sloveens doelpunt in de slotfase (2-1) zette de wedstrijd echter op zijn kop. Een 2-1-nederlaag buitenshuis is, in een dubbele ontmoeting, namelijk een prima resultaat. Een 1-0-zege volstaat nu voor Slovenië om voor de tweede keer in de historie, na 2002, het WK te halen. Maar gezien het verschil in kwaliteit tussen beide teams, plus het feit dat Rusland Guus Geluk op de bank heeft, moet de halvefinalist van het afgelopen Europees kampioenschap de klus kunnen klaren.

Oekraïne- Griekenland (19.00 uur)

Bosnië-Herzegovina- Portugal (20.45 uur)

Uruguay- Costa Rica (24.00 uur)

Uruguay zit na de heenwedstrijd tegen Costa Rica al op rozen. De ploeg van Ajacied Luis Suarez won het uitduel met 0-1 en mag het karwei nu in het eigen Montevideo afmaken. Zeker gezien het feit dat Uruguay in eigen stadion zelden verliest, moet de wereldkampioen van 1930 en 1950 weinig problemen hebben om het WK-ticket veilig te stellen. En met spelers als Diego Forlan (Atletico Madrid), Diego Lugano (Fenerbahçe), Diego Godin (Villarreal), Martin Caceres (Juventus) en natuurlijk Suarez, heeft Uruguay ook zeker iets te zoeken op een mondiale titelstrijd.

Egypte- Algerije (18.30 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen