Portugal mazzelt tegen Bosnië-Herzegovina

14 november 2009 – Met het nodige geluk heeft Portugal zaterdag het eerste barrageduel met Bosnië-Herzegovina gewonnen: 1-0. Bruno Alves maakte na ruim een half uur de enige goal. De Bosniërs kregen goede kansen op de 1-1, maar ze troffen driemaal het houtwerk.

Ondanks de overwinning mag Portugal zich nog lang niet in Zuid-Afrika wanen. De Portugezen hadden in Lissabon weliswaar het betere van het spel; Bosnië liet zien prima te kunnen wedijveren met het thuisland. Gezien de kansen had de bezoekende partij zeker een doelpunt verdiend, maar ze was ongelukkig in de afwerking. Portugal wacht woensdag in Zenica tijdens de terugwedstrijd dus nog een heet avondje, zeker omdat het ook dan niet over vedette Cristiano Ronaldo kan beschikken.

Kort na de openingstreffer van Alves was Senijad Ibricic dichtbij de gelijkmaker, maar de middenvelder mikte net op de lat. Het was niet voor het laatst dat de dadendrang van de Bosniërs, bij wie oud-AZ'er Harris Medunjanin op de bank zat, op het houtwerk eindigde. In de slotfase gebeurde in één aanval tweemaal hetzelfde. Eerst kopte Edin Dzeko op de lat en in de rebound zag Zlatan Muslimovic zijn schot de paal raken.

Portugal, dat eveneens goede kansen kreeg om te scoren, scoorde gezien het grote aantal kansen ook te weinig. Maar de thuisploeg scoorde tenminste. Na ruim een half uur kopte Alves geheel vrijstaand bij de tweede paal de 1-0 binnen, na een prachtige voorzet van Nani. De doelpuntenmaker ging niet lang na zijn treffer in de fout bij een Bosnische aanval. Vedad Ibisevic weigerde Alves' geschutter echter af te straffen.

Een kwartier na de theepauze had Liedson de vorentscheidung op zijn schoen, maar na een mooie actie (met één fraaie draaibeweging speelde hij de bal over het hoofd van Sanel Jahic) schoot de aanvaller van Sporting Lissabon te gehaast hoog over.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020

  3. woensdag 12 augustus 2020