Twente wil nog niet over landstitel praten

9 november 2009, 09:51

Dertien gespeeld, elf gewonnen en twee gelijk. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van FC Twente dit seizoen. Alleen uit bij Feyenoord en thuis tegen PSV werden puntjes gemorst, verder won de ploeg alles. Ook zondag van Ajax (1-0), waardoor het gat naar de Amsterdammers opliep tot zes punten. Maar over de titel wil niemand praten in Enschede. "We zijn nog steeds geen favoriet", vindt Bryan Ruiz.

Wat de koppositie van Twente nog knapper maakt, is dat de ploeg geen eenvoudig programma gehad heeft. Van het huidige linkerrijtje speelden de Tukkers alleen niet tegen NAC Breda, de nummer zes. Alle andere ploegen probeerden de Enschedeërs pootje te lichten, maar kwamen van een koude kermis thuis. Soms deed Twente dat met goed voetbal, soms met slecht voetbal. Maar de punten gingen altijd naar Enschede en wie ook slechte wedstrijden wint, zoals tegen Ajax, kan ver komen.

Bryan Ruiz is het eens met zijn teamgenoot. "Wij staat nu eerste, maar zijn niet de favoriet voor de titel", vindt hij. "FC Twente is nog nooit kampioen geweest, dus teams als Ajax, PSV en zelfs Feyenoord zijn eerder favoriet dan wij. Natuurlijk gaat het goed en hebben wij laten zien dat we voor geen enkele ploeg onder hoeven te doen. Maar we hebben nog een lange weg te gaan, het is pas november."

"Ajax is de hele wedstrijd eigenlijk amper gevaarlijk geweest", weet ook verdediger Dwight Tiendalli. "We hebben heel solide gespeeld, als team zijn we heel stabiel. Natuurlijk is de competitie nog lang, maar zulke wedstrijden bewijzen wel dat we top zijn. We wisten dat het belangrijk was om niet te verliezen van Ajax. Om dan te winnen is super. Zeker omdat het, in mijn ogen, helemaal geen onverdiende zege was."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen