Real wil Ronaldo niet laten spelen in play-offs

Real wil Ronaldo niet laten spelen in play-offs

6 november 2009 – Real Madrid wil niet dat de Portugese voetbalbond Cristiano Ronaldo oproept voor de play-offs om een WK-ticket tegen Bosnië op 14 en 18 november. De Spaanse topclub vindt dat de aanvaller vanwege zijn enkelblessure niet in actie moet komen.

"Ronaldo wil spelen, hij wordt opgeroepen en dan zullen onze artsen hem onderzoeken", aldus Gilberto Madal, president van de Portugese voetbalbond. De aanvaller bracht donderdag in Amsterdam een bezoek aan de Nederlandse chirurg Niek van Dijk die hem in 2008 al eens aan zijn enkel opereerde. De arts adviseerde de aanvaller vijftien dagen rust wat zou betekenen dat Ronaldo pas rond 20 november weer fit is.

Jorge Valdano, technisch directeur van Real Madrid, wil aboluut niets weten van een rentree van Ronaldo bij één van de komende interlands: "Wanneer Ronaldo weer speelt, zijn wij de eerste die hem inzetten." Real-trainer Manuel Pellegrini vulde hem aan: "Het is onmogelijk dat Ronaldo kan spelen voor Portugal."

Bondscoach Carlos Queiroz maakt zondag zijn selectie bekend voor de belangrijke tweekamp met Bosnië. Het is afwachten of hij zijn sterspeler daarin opneemt.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020