Ten Cate en Rijkaard domineren groep F

22 oktober 2009, 23:30   Bijgewerkt: 22 oktober 2009, 23:59

In poule F van de Europa League ziet de situatie er na drie duels uiterst rooskleurig uit voor Frank Rijkaard en Henk ten Cate. De Amsterdamse coaches staan bovenaan met hun clubs, respectievelijk Galatasaray (eerste) en Panathinaikos (tweede).

Galatasaray was voor eigen publiek een maatje te groot voor Dinamo Boekarest: 4-1. Shabani Nonda was met twee goals het goudhaantje aan de zijde van Gala, dat met zeven punten aan de leiding gaat in de groep. Harry Kewell en Elano Blumer waren eveneens trefzeker. Na ruim een uur verzachtte Ousmane N'Doye het leed van de Roemeense bezoekers enigszins door de eindstand op 4-1 te bepalen.

Panathinaikos speelde zich met iets meer bescheiden cijfers voorbij Sturm Graz: 1-0. Dimitrios Salpingidis voltrok na een uur het vonnis over de gasten uit Oostenrijk, die nu met één punt laatste staan in het klassement. De Grieken hebben zes punten.

Hamburger SV greep in Schotland ten koste van Celtic drie punten. Voormalig FC Groningen-aanvaller Marcus Berg bezorgde die Rothosen met een raak schot van net buiten het strafschopgebied de winst. Bij HSV verschenen Eljero Elia en Joris Mathijsen aan de aftrap. Glenn Loovens was bij de thuisclub bankzitter. Door de winst is HSV gedeeld koploper in poule C. Het deelt die status met Hapoel Tel Aviv, dat voor eigen publiek met 5-1 uithaalde tegen Rapid Wien. Beide clubs hebben zes punten. Rapid staat derde met vier punten, Celtic (één punt) is hekkensluiter.

Basisklant Hedwiges Maduro heeft met Valencia 1-1 gespeeld tegen Slavia Praag. In Mestalla namen de Tsjechen brutaal de leiding, maar Riste Naumov legde na rust de eindscore vast. Beide ploegen eindigden de krachtmeting overigens met tien man na rode kaarten voor David Villa en Hocine Ragued (twee keer geel). Door het resultaat blijven de Spanjaarden tweede in groep B, op twee punten achterstand van koploper Lille. De Fransen versloegen Genoa met 3-0.

De eerste positie in groep E is sinds donderdag in bezit van FC Basel. De Zwitsers zegevierden in Bulgarije door twee treffers van Alexander Frei met 2-0 over CSKA Sofia en buitten daarmee de remise tussen Fulham en AS Roma (1-1) prima uit. Basel leidt met zes punten. Fulham (vijf punten) en Roma (vier punten) volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen