Uitstekende avond voor Ajax en Heerenveen

22 oktober 2009, 23:08   Bijgewerkt: 22 oktober 2009, 23:51

Ajax heeft zich met een thuiszege op Dinamo Zagreb (2-1) naast Anderlecht aan kop gemeld van groep A in de Europa League. De Amsterdammers peurden uit drie duels vijf punten, evenals paarswit. De Belgen speelden donderdag 0-0 bij FC Timisoara. Zagreb staat derde met drie punten, gevolgd door Timisoara (twee punten).

Net als Ajax mag ook SC Heerenveen terugkijken op een geslaagde donderdag. Niet alleen verrasten de Friezen met een keurige uitoverwinning bij Hertha BSC (0-1); na drie duels staan ze bovendien tweede in groep D. Concurrent FK Ventspils ging voor eigen publiek namelijk met 2-1 ten onder tegen lijstaanvoerder Sporting Lissabon. De Portugezen zijn nog foutloos en hebben derhalve vijf punten meer dan Heerenveen.

Na een vroeg doelpunt van Miguel Veloso leek Sporting een makkelijke avond voor de boeg te hebben in Letland. De thuisclub beet echter prima van zich af en kwam na de onderbreking zelfs op gelijke hoogte via Juris Laizans, maar daar bleef het niet bij. Na eerder FC Twente en SC Heerenveen in Europees verband al pijn te hebben gedaan in de slotfase, sloeg Sporting óók tegen de Letten laat toe. Joao Moutinho bepaalde de eindstand vijf minuten voor het eindsignaal op 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen