Boze Grindheim: "Volgende keer vloek ik in het Noors"

18 oktober 2009, 08:30

Christian Grindheim begrijpt helemaal niets van de KNVB. De voetbalbond wil hem voor één duel schorsen, omdat hij na zijn wissel in de partij tegen VVV wat Engelse scheldwoorden riep in een tv-camera. Te belachelijk voor woorden, vindt hij.

"Deze zaak wordt ontzettend opgeblazen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Oké, ik heb gescholden. Dat had ik niet moeten doen, sorry daarvoor. Maar laten we eerlijk zijn: ik heb niemand pijn gedaan. Jongens die een wilde tackle maken en een tegenstander blesseren krijgen een gele kaart en geen schorsing, maar ik wel. Ik weet niet wat de KNVB wil, emoties uit de sport verbannen of zo?", vraagt de Noorse middenvelder van SC Heerenveen zich af. Om er lachend aan toe de voegen: "De volgende keer vloek ik wel in het Noors. Dan kan niemand me tenminste verstaan."

De tuchtcommissie van de KNVB schorste Grindheim vrijdag voor één wedstrijd, maar zijn club ging hier tegen in beroep. Dat beroep zal weinig uitrichten, denkt de Noor. "Oh, ik word sowieso geschorst. Daar ben ik van overtuigd. Ze willen blijkbaar een voorbeeld stellen. Het maakt niet uit hoe vaak we protest aantekenen, ik ga een schorsing krijgen. Volgende week tegen Willem II ben ik er niet bij", verwacht hij.

Een eventuele schorsing van Grindheim zou een volgende domper zijn voor SC Heerenveen, dat zaterdag tegen PSV een uiterst zwakke indruk maakte. Dat het 'slechts' 1-0 werd, was volgens de middenvelder mazzel. "We hadden geluk dat het lang 0-0 bleef, we hadden zomaar met 4-0 of 5-0 kunnen verliezen. We speelden als een stel junioren. Niemand wilde de bal, er was geen beweging en konden de bal niet in de ploeg houden. We missen vertrouwen, dat kan je overal aan zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen