Jans: "Groningen doet niet onder voor Utrecht"

16 oktober 2009, 15:53

FC Utrecht heeft na negen speeldagen precies tweemaal zoveel punten als FC Groningen, maar toch doen beide teams weinig voor elkaar onder. Dat vindt althans Ron Jans, de coach van de Groningers.

"FC Utrecht heeft een uitgebalanceerde ploeg, maar ik ben zo eigenwijs dat ik denk dat wij zeker niet onder doen voor hen", zegt Jans op de website van zijn ploeg. Hij erkent dat de club uit de Domstad goede wedstrijden gespeeld heeft, maar verwacht niet dat ze dat niveau het hele seizoen kunnen volhouden. "Ze hebben inderdaad verdiend gewonnen tegen AZ en hadden meer verdiend tegen PSV, maar het team is ook nog vrij kort bij elkaar. Er zullen zeker periodes komen dat ze een aantal mindere wedstrijden achter elkaar zullen spelen. Ik moet wel zeggen dat ze samen met Feyenoord, ADO en VVV de stijgende lijn te pakken hebben, terwijl veel andere ploegen nog niet het niveau van afgelopen seizoen hebben overtroffen."

Om enigszins in het spoor van FC Utrecht te komen, moet Groningen winnen. Op die manier kan ook de thuisbalans weer verbeteren, weet Jans. "We willen graag een positieve balans in thuiswedstrijden. Op dit moment staan we op één zege in vier duels. Dus het is handiger om zondag te winnen dan te verliezen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen