NEC-keeper Babos stopt als international

16 oktober 2009, 10:58   Bijgewerkt: 16 oktober 2009, 11:03

Gábor Babos kan zich voortaan volledig richten op NEC. De doelman heeft besloten om zich niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg van Hongarije. Hij nam het besluit nadat Hongarije naast deelname aan het WK greep.

Babos, die 27 interlands speelde, verklaart zijn beslissing als volgt: "Bondscoach Erwin Koeman heeft mij anderhalf jaar geleden teruggebracht bij het Hongaarse elftal. We hebben destijds ook gesproken over de toekomst. Daarbij heb ik aangegeven dat het fantastisch zou zijn als ik met Hongarije nog een EK of WK zou kunnen halen. Dit is helaas niet gelukt. De laatste wedstrijd tegen Denemarken heb ik heel goed gespeeld, dat was voor mij een fantastische afscheidswedstrijd."

"Ik ben op een punt in mijn leven ben gekomen waarop ik vond dat ik deze beslissingen moest nemen. Na het eten na afloop van de wedstrijd Denemarken - Hongarije heb ik een mooie speech gekregen van mijn Hongaarse ploeggenoten. Ze wensten me heel veel succes in mijn verdere carrière hier in Nijmegen en in mijn persoonlijke leven", zegt de 34-jarige keeper op de website van NEC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen