Gekas heeft topscorerstitel voor het grijpen

13 oktober 2009, 10:14

Theofanis Gekas krijgt een unieke kans om zichzelf te kronen tot topscorer van de Europese kwalificatiezone voor het WK van 2010. Door zijn vier goals van afgelopen zaterdag tegen Letland (5-2) staat hij nu gedeeld aan kop, samen met Wayne Rooney. Maar omdat Rooney door een lichte blessure niet meer in actie komt, heeft Gekas woensdag tegen Luxemburg dé kans Europees topscorer te worden.

Gekas en Rooney staan allebei op negen doelpunten. Edin Dzeko van Bosnië-Herzegovina staat met acht treffers op de derde plaats, maar de kans is klein dat hij nog veel gaat scoren. Bosnië speelt woensdag namelijk tegen Europees kampioen Spanje. De nummers vier en vijf op de topscorerslijst, Miroslav Klose en David Villa, hebben al twee doelpunten achterstand op Gekas en Rooney.

Met een thuiswedstrijd tegen Luxemburg voor de boeg, lijkt Gekas daarom vrij spel te hebben. De spits, bij Bayer Leverkusen vooral bankzitter, wil echter niet op de zaken vooruit lopen. "Het belangrijkste is dat we drie punten pakken. Wie er scoort, maakt niet uit." Als Griekenland wint van Luxemburg, is de ploeg verzekerd van deelname aan de play-offs. Als koploper Zwitserland verliest van Israël, schuiven de Grieken bij winst op Luxemburg zelfs door naar de eerste plaats in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen