Drogba wil met Ivoorkust WK-finale halen

12 oktober 2009, 17:56

Ivoorkust reist volgend jaar met grote ambities naar Zuid-Afrika. Het land wil als eerste Afrikaanse land ooit de finale van een wereldkampioenschap bereiken. En als het aan spits Didier Drogba ligt, wordt deze finale nog gewonnen ook.

"Natuurlijk gaat het niet gemakkelijk worden om de finale te halen. Landen als Brazilië en Duitsland, die het WK al meerdere keren gewonnen hebben, doen ook mee. Maar mijn teamgenoten en ik willen geschiedenis schrijven en zorgen dat de wereld anders aan gaat kijken tegen het Afrikaanse voetbal. Het wordt een uitdaging, maar we willen de WK-finale spelen én winnen", aldus de spits van Chelsea.

Ivoorkust verzekerde zich zaterdag van deelname aan het WK. Het land nam pas één keer eerder deel aan een mondiale titelstrijd, in 2006. Toen slaagden ze er niet in om een groep met Nederland, Argentinië en Servië-Montenegro te overleven.

Afrikaanse landen zijn op een WK voetbal nog nooit verder gekomen dan de kwartfinale. Kameroen bereikte deze mijlpaal in 1990, Senegal twaalf jaar later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen