Heerenveen niet akkoord met straf Grindheim

Ger
8 oktober 2009, 16:33   Bijgewerkt: 8 oktober 2009, 16:43

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Christian Grindheim voor één duel schorsen. SC Heerenveen, de werkgever van de Noorse middenvelder, gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel. 

Grindheim liet zich zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo (1-1) verbaal gaan. Hij keek na zijn wissel de camera in en schold in het Engels, duidelijk hoorbaar voor de tv-kijkers. De directie van SC Heerenveen heeft de international intern aangesproken op zijn gedrag, maar is van mening dat een schorsing niet op zijn plaats is.

"Wij vinden dat een speler zich moet beheersen. Wat Grindheim deed, kan niet. Aan de andere kant vinden we een straf van één wedstrijd schorsing overdreven", zegt directeur Yme Kuiper op de website van de Friese club. "Voetbal is emotie. In het heetst van de strijd wordt wel eens iets geroepen."

Kuiper stelt bovendien dat de strafcommissie van de KNVB met twee maten meet. Hij verwijst naar het duel met FC Groningen van afgelopen seizoen, toen trainer Ron Jans een middelvinger opstak. "Jans kreeg alleen een berisping. Waarom zou Grindheim nu dan wel geschorst moeten worden?", vraagt de directeur zich af.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen