Isaksson van schlemiel tot held van PSV

5 oktober 2009, 08:00

Uitgerekend de meest omstreden speler van dit seizoen groeide zondag uit tot held van PSV. Doelman Andreas Isaksson zorgde er bijna hoogstpersoonlijk voor dat de ploeg uit Eindhoven een punt overhield aan de topper in de Galgenwaard tegen het sterke FC Utrecht (0-0). Maar een lange neus naar zijn critici trekt de Zweed niet. "Want wat journalisten zeggen, kan me niet schelen."

Het seizoen was amper drie speeldagen oud toen heel Nederland het al zeker wist: met Andreas Isaksson zou PSV de oorlog niet winnen. Zowel op de tweede speeldag bij FC Twente (1-1) als een week later tegen Ajax (4-3) ging de Zweedse keeper opzichtig in de fout en zelfs het geduld van de PSV-aanhang leek op. Tegen Ajax werd elk goed balcontact van de keeper ontvangen met een cynisch gejuich, iets dat dodelijk kan zijn voor het zelfvertrouwen van een voetballer.

"Soms heb je van die wedstrijden, waarin alle ballen jouw kant op komen", zegt Isaksson tegen FCUpdate.nl over zijn sterke optreden. "In de eerste minuten pakte ik al een paar goede ballen, daardoor zat ik meteen goed in de wedstrijd. Of dit een perfecte wedstrijd was? Oh, dat weet ik niet. Maar wel bijna perfect, ja", lacht hij.

"Deze wedstrijd geeft mij vertrouwen, natuurlijk", vervolgt hij. "Maar ook als team kunnen we positieve punten meenemen uit deze 0-0. We speelden niet goed, maar het kan belangrijk zijn om ook in zulke wedstrijden een punt te pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen