Van Leerdam pijnvrij dankzij Antwerpse arts

Ger
3 oktober 2009, 13:36   Bijgewerkt: 3 oktober 2009, 14:25

Ilja van Leerdam speelde vrijdag tegen FC Omniworld (2-1) als invaller zijn eerste minuten van het seizoen in de hoofdmacht van Helmond Sport. De 31-jarige middenvelder stond vijf maanden aan de kant met liesklachten.

November vorig jaar kreeg Van Leerdam voor het eerst wat pijn in de lies. "In het begin trok die tijdens de warming- up wel weg. Maar het werd erger, ik moest steeds langer warmlopen om de pijn kwijt te raken. Op den duur sloeg ik trainingen over, tot ik op het laatst alleen nog maar wedstrijden speelde. Met pijnstillers", zegt de middenvelder in het Eindhovens Dagblad. Na de competitie ging hij in Helmond onder het mes. "Ik had een ontsteking op het schaambeen. Dat is schoongemaakt."

Het herstel bleef uit, waarna de middenvelder zich na een tip van ploeggenoot Sjoerd Winkens in Antwerpen liet behandelen door dokter Lieven Maesschalck. "Hij zag een disbalans in mijn bekken. Dat compenseer ik, waardoor er veel druk op mijn rechterlies staat. De arts heeft het bekken helemaal los gemaakt. Door oefeningen is vervolgens de stabiliteit verbeterd. Die moet ik de rest van mijn carrière blijven doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen