Ajax en Heerenveen na twee duels derde

1 oktober 2009, 22:57   Bijgewerkt: 1 oktober 2009, 23:09

Ajax moet na twee speelrondes in de groepsfase van de Europa League slechts genoegen nemen met de derde plaats in Groep A. De Amsterdammers gaven bij Anderlecht in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen (1-1) en werden zodoende gepasseerd door Dinamo Zagreb, dat afgetekend won bij FC Timisoara (0-3).

Na de 0-0 tegen Timisoara van twee weken geleden was het voor Ajax het tweede gelijkspel in evenzoveel duels. Anderlecht is de verrassende koploper in de groep. De Brusselaars verzamelden in twee wedstrijden vier punten. Zagreb staat op één punt achterstand tweede, gevolgd door Ajax (twee punten) en Timisoara (één punt).

Net als de andere Nederlandse clubs kwam SC Heerenveen de avond ongeslagen door, maar echt tevreden kunnen de Friezen daarmee niet zijn. In Riga bleef de ploeg van Jan de Jonge op 0-0 steken bij de Letse kampioen FK Ventspils. Heerenveen staat net als Ajax derde in zijn poule.

Sporting Portugal gaat aan de leiding in groep D. De Portugezen legden in eigen huis Hertha BSC met 1-0 over de knie, door een treffer van Adrien Silva en hebben nu zes punten. Door het verlies staat Hertha op basis van het doelsaldo laatste. De Duitsers hebben net als Heerenveen één punt, maar scoorden één keer minder. Ventspils is met twee punten uit twee duels de verrassende nummer twee.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen