Amrabat hakt knoop door en kiest voor Marokko

1 oktober 2009, 09:07   Bijgewerkt: 1 oktober 2009, 09:33

Nordin Amrabat gaat in de toekomst niet uitkomen voor Oranje. De voormalig jeugdinternational kiest voor een interlandloopbaan voor Marokko. Dat heeft hij besloten na een gesprek met de Marokkaanse bondscoach Hassan Moumen.

Moumen nam Amrabat al op in zijn voorlopige selectie voor het WK-kwalificatieduel met Gabon. Omdat de formaliteiten om van 'voetbalnationaliteit' te veranderen een paar weken in beslag nemen, komt die wedstrijd te vroeg voor Amrabat. "Er moet officieel dispensatie aangevraagd worden. Dat is een formaliteit, maar het duurt drie weken. De eerste mogelijkheid is dus de thuiswedstrijd tegen Kameroen op 14 november", zegt hij in De Telegraaf. "Ik zie het als een enorme eer dat ze me hebben gevraagd en kijk ernaar uit om mijn eerste wedstrijd in het shirt van Marokko te gaan spelen. Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het voelt gewoon goed."

Amrabat speelde eerder voor Jong Oranje en Nederland B. Eerder dit jaar werkte de 22-jarige aanvaller van PSV zelfs een snuffelstage af bij het 'grote' Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen