Andersson: "Ik wist meteen dat het fout zat"

30 september 2009, 11:20   Bijgewerkt: 30 september 2009, 13:33

Petter Andersson kan weer opnieuw begonnen. De Zweed was net hersteld van een kruisbandoperatie, maar raakte maandag opnieuw zwaar geblesseerd. Hem wacht nu wéér een kruisbandoperatie, wéér zes tot negen maanden revalideren. "Ik richt me op volgend seizoen. Dat ik daar voor ga, heb ik al wel in mijn hoofd. Dat is nu nog even moeilijk op te brengen, maar straks weet ik dat ik weer fit wil worden en er alles aan wil doen om weer te kunnen voetballen", zegt hij op de website van zijn club.

Andersson liep de blessure op in een duel met Jong FC Groningen. "Op het middenveld nam ik een bal aan, zette mijn been op de grond en wilde afzetten om naar voren te lopen. Toen bezweek de knie. Ik hoorde 'knak', ik wist meteen dat het fout zat. Eerst schreeuwde ik van de schrik en pijn, daarna uit woede en frustratie."

Toch besefte Andersson niet meteen dat zijn kruisband opnieuw gescheurd was. "Het was anders dan bij mijn eerste blessure. Ik hoopte ook dat het wat anders was, de klap kwam dan ook hard aan toen ik dinsdagmiddag te horen kreeg dat het opnieuw de kruisband is. Ik snap nog niet hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Eén van de opties is dat Andersson na zijn eerste operatie te vroeg begonnen is met voetballen, maar volgens de Zweed is dat niet waar. "Voordat ik weer aan de groepstrainingen begon en mijn eerste wedstrijden speelde, heb ik drie uitgebreide tests ondergaan. Twee in Groningen en voor de zekerheid ook één in Zweden. De arts daar die mij ook had geopereerd, zei dat het er voorbeeldig uitzag, uitstekend zelfs. Net als de mensen hier. Er was niets wat er op wees dat ik er nog niet aan toe was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen