FIFA-ranglijst belangrijk bij loting play-offs WK

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 september 2009 – De FIFA hanteert voor de Europese play-offs om WK-tickets een gewogen loting. Acht landen mogen deelnemen aan de play-offs en de vier hooggeplaatste landen op de FIFA-ranglijst krijgen bij de loting een beschermde status.

Deze maatregel houdt in dat de vier op papier sterkste teams in de play-offs niet tegen elkaar kunnen loten. Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld Rusland, Frankrijk en Kroatië, drie landen die vermoedelijk deel moeten nemen aan de play-offs.

De acht beste nummers twee van de negen Europese WK-kwalificatiegroepen plaatsen zich voor de play-offs. De kans is groot dat Noorwegen, de nummer twee uit de groep van Nederland, als enige nummer twee buiten de boot gaat vallen.

De loting voor de Europese play-offs vindt plaats op 19 oktober. De dubbele confrontaties tussen de Europese landen worden gespeeld op 14 en 18 november.

Reacties

gerelateerd