Vorm: "Dit kan een heel mooi seizoen worden"

Ger
29 september 2009, 08:30   Bijgewerkt: 28 september 2009, 14:06

FC Utrecht maakt de hooggespannen verwachtingen in de competitie vooralsnog helemaal waar. De ploeg van Ton du Chatinier draait met slechts vijf verliespunten mee in de bovenste regionen van de Eredivisie. In Stadion Galgenwaard werd landskampioen AZ afgelopen zaterdag nog op een nederlaag getrakteerd. "Met deze resultaten op zak hebben we in ieder geval een buffer", weet Michel Vorm.

Sander Keller maakte tegen de Alkmaarders na een kwartier spelen met het hoofd de winnende treffer voor FC Utrecht: 1-0. De drie punten mochten de Domstedelingen gezien het spelbeeld volkomen verdiend in hun zak steken. "We hebben weinig weggeven en zelf een paar goede kansen gehad. Ons spel was bij vlagen ook uitstekend. Ik denk dat het onze beste wedstrijd van het seizoen was", zegt Vorm tegen FCUpdate.nl. "Het hielp dat we al vroeg op voorsprong kwamen. Als we daarna wat slimmer met onze kansen waren omgesprongen, had het had ook nog 2-0 kunnen worden."

De drievoudig Oranje-international heeft wel een idee waarom zijn club tegen FC Groningen en AZ twee verschillende gezichten liet zien. "Er hing een andere spanning voor die bekerwedstrijd. Dat merkte je ook aan de publieke belangstelling; ons stadion was slechts voor de helft gevuld. FC Groningen bevond zich bovendien in een wat mindere fase. Onbewust ben je dan toch wat gemakzuchtiger. Die kater wilden we tegen AZ graag wegspoelen, al beseften we natuurlijk wel dat ze een geduchte tegenstander zijn. We dachten vooraf ook niet dat we ze even eenvoudig opzij zouden schuiven."

Vorm

Vorm

Met zestien punten uit zeven wedstrijden bezet Vorm met FC Utrecht de voorlopige vijfde plaats. "We staan er echt heel goed voor. Deze positie is veel beter dan we vooraf hadden verwacht. Als we woensdag ook nog de inhaalwedstrijd tegen NEC winnen, melden we ons zelfs in de top van de Eredivisie. Het belangrijkste is dat we de komende wedstrijden ingaan op de manier waarop we ook AZ hebben bestreden. Dan kan het een heel mooi seizoen worden. Met deze overwinningen op zak hebben we in ieder geval een buffer. Als we een keer tegen een nederlaag aanlopen, vallen we niet direct ver terug. Het gat met de concurrentie hebben we nu al geslagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen