Schaars: "We moeten bij onszelf te rade gaan"

Ger
27 september 2009, 10:13   Bijgewerkt: 27 september 2009, 11:14

Landskampioen AZ onderstreepte zaterdagavond de vormcrisis door ook bij FC Utrecht (1-0) onderuit te gaan. Voor de Alkmaarse club is het al de vierde competitienederlaag van het prille seizoen. De achterstand op koplopers PSV en FC Twente is inmiddels opgelopen tot acht punten.

{image[267537][left-half][]}"Dit is zeer teleurstellend", aldus Mounir el Hamdaoui tegen FCUpdate.nl. "Na dat snelle doelpunt van FC Utrecht liepen we achter de feiten aan. Dan is het moeilijk voetballen, zeker in een uitwedstrijd. We kregen wel enkele mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen zaten er nauwelijks tussen. Het is na dit nieuwe verlies duidelijk dat we niet lekker in ons vel zitten."

De aanvaller blijft vertrouwen houden dat AZ de stijgende lijn binnenkort weer weet te vinden. "We kunnen allemaal goed voetballen. Dat we nu een paar keer verliezen wil niet betekenen dat onze kwaliteiten opeens zijn verdwenen. We zitten nu alleen in een fase waarin het gewoon niet lukt. We moeten in ieder geval als ploeg hard blijven werken. Dat is de basis."

{image[267549][right-half][]}"Je merkt dat iedereen graag van de kampioen wil winnen", beseft captain Stijn Schaars. "Tegenstanders zetten veel druk, waardoor we heel weinig ruimte krijgen. Daar moeten we ons tegen wapenen. Als we allemaal bij onszelf te rade gaan, moeten we sterk genoeg zijn om deze situatie om te keren. Een zege zou ons daar natuurlijk heel goed bij helpen."

"Zoals we tegen FC Utrecht speelden, kan iedereen van ons winnen", stelt de Oranje-international. "Hopelijk gaat de knop dinsdag om bij een overwinning op Standard Luik in de Champions League. We moeten ook ophouden met terugblikken op het succesvolle vorige seizoen. Toen speelden we veel minder wedstrijden. We willen ook nu weer graag bij de top-drie horen, maar daar zijn we nog niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen