AZ zakt tegen FC Utrecht verder door het ijs

Ger
26 september 2009, 20:41   Bijgewerkt: 26 september 2009, 21:32

Het worstelende AZ is de aansluiting met de top in de Eredivisie kwijtgeraakt. De Alkmaarders verloren zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht: 1-0. Sander Keller scoorde binnen een kwartier voor het enige doelpunt. Voor AZ betekende het al de derde competitienederlaag op rij.

FC Utrecht nam de overwinning dankbaar in ontvangst na de sof in de KNVB Beker. De Domstedelingen, nog niet zo lang geleden een erkende cupfighter, gingen afgelopen woensdag al in de tweede ronde onderuit tegen FC Groningen. Het resultaat staat haaks op de goede prestaties van de ploeg van coach Ton du Chatinier in de Eredivisie. Tot op heden werden alleen punten gemorst tegen VVV Venlo (2-2) en FC Twente (3-2).

Koeman zag zich in Stadion Galgenwaard genoodzaakt zijn elftal op enkele posities te wijzigen. Maarten Martens en David Mendes da Silva waren wegens blessures niet inzetbaar. Voor de twee middenvelders kwamen Pontus Wernbloom en Kees Lucijckx in het veld. Als linksback kreeg Simon Poulsen de voorkeur boven Sebastien Pocognoli, terwijl ook aanwinst Rasmus Elm vanalf het eerste fluitsignaal mocht beginnen.

Ook met invallers Graziano Pellè en Gill Swerts wist AZ het tij in het laatste half uur niet meer te keren. Sterker nog, de ploeg viel uiteen in een defensief en aanvallend blok. De bezoekers mochten nog van geluk spreken dat het verlies niet met grotere cijfers op de borden kwam te staan. FC Utrecht wist echter niet met een tweede doelpunt te profiteren van de ruimte die AZ veelvuldig liet vallen. Poulsen maakte de malaise bij de Alkmaarders nog wel compleet door in blessuretijd zijn tweede gele kaart te incasseren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen