Tweede keus helpt Feyenoord ronde verder

Ger
24 september 2009, 18:47   Bijgewerkt: 24 september 2009, 19:37

Feyenoord heeft zich donderdag zonder problemen toegang verschaft tot de derde ronde van de KNVB Beker. De ploeg van coach Mario Been liet zich in Friesland niet verrassen door amateurclub Harkemase Boys: 0-5. Bij Feyenoord kwamen veel reservespelers binnen de lijnen.

De Rotterdammers hadden aan een trefzekere periode rond de 30e minuut genoeg om de overwinning veilig te stellen. Diego Biseswar opende met een gelukje de score op het met 5500 toeschouwers uitverkochte Sportpark De Bosk. De flankspeler zag zijn inzet in de 27e minuut via de paal over de doellijn hobbelen. Slechts twee minuten later kwam balverlies de thuisclub duur te staan. Leroy Fer pikte het leer op en rondde bekwaam af: 0-2.

Castaignos

Castaignos

Makaay liet na de pauze zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De centrumspits, die in de Eredivisie Jon Dahl Tomasson voorrang moet verlenen, scoorde in de 56e minuut op aangeven van Biseswar het vierde Rotterdamse doelpunt. De oud-international tekende na geklungel in de Friese defensie ook voor de 0-5. Tussendoor had Landzaat nog met een stiftje de lat geraakt.