Haaglandia scoort zes keer, maar verliest toch

22 september 2009, 19:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zes keer scoren en toch verliezen. Dat overkwam amateurclub Haaglandia dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Excelsior. Na 120 krankzinnige minuten, waarin twaalf keer gescoord werd (6-6), nam Excelsior de strafschoppen beter (6-7).

Door treffers van Norichio Nieveld, Gelson Fernandez en Michael Janota stond Excelsior binnen een half uur met 1-3 voor, maar Haaglandia scoorde na rust drie keer op rij. In de slotminuut van de reguliere speeltijd sleepte Van Steensel er een verlenging uit voor Excelsior, maar daarin kwam de thuisploeg al snel op 6-4. De partij leek beslist, maar na een aansluitingstreffer van Alisic (penalty) maakte Ard van Peppen in de allerlaatste minuut van de verlenging de 6-6. Strafschoppen moesten vervolgens de beslissing brengen en vanaf elf meter bleek Excelsior de gelukkigste.

FC Emmen boekte in het bekertoernooi de eerste officiële overwinning van het seizoen. Tegen amateurclub AFC'34 werd het liefst 1-6. Stroeve, Poldervaart en Denissen scoorden ieder twee keer voor de hekkensluiter van de Jupiler League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!