Lazovic: "PSV is gewoon beter dan Feyenoord"

21 september 2009, 07:16

Met Feyenoord en PSV stonden zondag in de Rotterdamse Kuip twee koplopers van de Eredivisie tegenover elkaar, maar van een echte topper was nooit sprake. De Eindhovenaren waren een maatje te groot voor de thuisploeg en boekten een opvallend eenvoudige 1-3 zege. Dat kwam voor veel mensen als een verrassing, maar niet voor Danko Lazovic. "Want PSV is gewoon beter."

Het begon dit seizoen allemaal nog wel zo moeizaam voor PSV, met een 3-3 gelijkspel in eigen stadion tegen VVV Venlo. Toen vervolgens ook in Enschede punten gemorst werden (1-1) en op de derde speeldag Ajax op bezoek kwam in Eindhoven, lag een crisis al op de loer. Maar zie: vijf zeges op rij hebben PSV de koppositie in de Eredivisie bezorgd. En belangrijker nog: sinds zondag is Feyenoord weer even op afstand gezet. De Rotterdammers begonnen het seizoen flitsend, maar kregen in de eigen Kuip een lesje in effectiviteit van de bezoekers uit Eindhoven.

Thuisvoordeel of niet, feit is dat Feyenoord weinig kans maakte. Het sterke PSV gaf vrijwel niets weg en kwam hierdoor amper in de problemen. Het verschil met vorig seizoen, toen PSV vaak als los zand aan elkaar hing, is enorm. "Alles is anders dan vorig seizoen", vervolgt Lazovic. "We hebben enorm veel kwaliteit en we spelen nu als een echt team. Het maakt ook niet uit welke spelers er in het veld staan. Elke week is weer een andere speler beslissend. In de breedte zijn we heel sterk."

Niet alleen op het veld, ook buiten het veld is veel veranderd bij PSV. "De sfeer rond de ploeg is helemaal omgeslagen", zegt Lazovic. "Vorig seizoen was alles negatief. De nieuwe trainer (Fred Rutten, red.) houdt iedereen gemotiveerd en positief. Dat is heel belangrijk. Iedereen gaat ook met veel meer respect met elkaar om. Of we weer favoriet voor het kampioenschap zijn? Och, dat is PSV altijd. Vorig seizoen misschien even niet, maar normaal gesproken wel. En dit seizoen dus ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen