Sporting verrast ook Heerenveen in slotfase

17 september 2009, 20:54   Bijgewerkt: 17 september 2009, 22:12

Sporting Portugal blijft de Nederlandse clubs maar vellen in de slotfase. Nadat het eerder al AZ en FC Twente met een belangrijk doelpunt pijn deed in de eindfase, herhaalden de Portugezen dat kunstje donderdag ook bij SC Heerenveen. Liedson maakte kort voor tijd de winnende in het Europa League-duel met de Friezen: 2-3.

Heerenveen bleef na die tegenslag prima voetballen. Net als in de met 0-1 verloren competitiewedstrijd tegen FC Groningen van zaterdag was zichtbaar dat de Friezen onder leiding van interim-trainer Jan de Jonge, die de ontslagen Trond Sollied opvolgde, qua veldspel de stijgende lijn hebben ingezet.

lijnrechter
official

official]}Paulo Henrique dacht Heerenveen zeven minuten voor rust opnieuw op voorsprong te brengen, toen hij de bal richting doel lobde. Verdediger Caneira haalde de bal echter net voor de doellijn weg, zo oordeelde de scheidsrechter, de grensrechter en de extra official achter de achterlijn.

Het experiment van de UEFA, met twee extra assistent-scheidsrechters, kwam daarmee direct van pas. De televisiebeelden leken uit te wijzen dat het trio arbiters het bij het juiste eind had, al was het moeilijk waarneembaar. De vijfde en zesde official staan op de doellijn aan de andere kant van het doel waar de assistent-scheidsrechter is gepositioneerd. Ze lopen af en toe het veld in als het spel zich verplaatst naar de andere kant van het veld.