Pocognoli: "Kan boek schrijven over Duivels"

17 september 2009, 09:25

Ook Sebastien Pocognoli vindt het nodig om nog even te benadrukken hoe slecht de sfeer is bij de nationale ploeg van België. In het Belgische Sport/Foot Magazine uit de verdediger van AZ vooral kritiek op ervaren, Vlaamse spelers bij de Rode Duivels.

"Ach, er scheelt van alles bij de Duivels", zegt Pocognoli. "Ik zou een boek kunnen schrijven over de problemen. Enkele spelers met veel interlands achter hun naam worden beschermd in Vlaanderen. Ze denken dat ze zich alles kunnen veroorloven. Bij het groepsgesprek in Armenië durfden die spelers echter niks te zeggen. Ik wou toen wél praten. Maar blijkbaar wordt dat niet geapprecieerd in Vlaanderen."

Pocognoli verbaast zich er over dat hij zelf vaak gezien wordt als één van de 'rotte appels' in de selectie. "Ik hoor dat ik de sfeer zou verzieken. Maar hoe kan dat? Ik ben nog maar drie keer geselecteerd voor de Rode Duivels. Zulke dingen maken mij heel kwaad. Ik sta altijd klaar voor mijn land. Bij de beloften heb ik nooit een selectie geweigerd. En in mei trok ik, na een lang seizoen, nog naar de Kirin Cup."

België is door alle problemen inmiddels kansloos voor WK-deelname. Dick Advocaat moet de kwakkelende Rode Duivels uit de modder proberen te trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen