Heerenveen: "Vijftig procent kans tegen Sporting"

15 september 2009, 09:40   Bijgewerkt: 15 september 2009, 09:47

Scouts van SC Heerenveen zijn niet erg onder de indruk geraakt van Sporting Lissabon. Hans de Jong en Wilco Hellinga reisden afgelopen weekend namens de Friese club naar Portugal om Sporting in actie te zien en kwamen met optimistische rapporten terug. "Het is een knap elftal, maar Heerenveen is niet kansloos."

SC Heerenveen speelt donderdag in eigen stadion tegen de Portugese topclub en is dan zeker niet kansloos, zegt De Jong op de website van zijn club. "Het is fiftyfifty. Als we ons niveau halen en goed georganiseerd spelen, liggen er kansen, maar het blijft Europees voetbal. Daarin gelden andere wetten. Kansen krijg je altijd."

Volgens De Jong heeft Sporting vooral moeite om doelkansen af te dwingen. "Het is een elftal met goede en vaardige spelers, maar het voetbal gaat moeizaam. In de hele wedstrijd wist Sporting maar twee echte kansen af te dwingen."

Eerder dit seizoen worstelde Sporting zich in de voorronde van de Champions League langs FC Twente. In Portugal werd het 0-0, in Enschede 1-1. In de volgende voorronde van het miljoenenbal bleek het Italiaanse Fiorentina een maatje te groot.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen