Sint Truiden wint topper en grijpt koppositie

12 september 2009, 22:32

Sint Truiden is na zes speelrondes de verrassende koploper in de Belgische Jupiler Pro League. De promovendus stuntte zaterdag door voor eigen publiek de topper tegen Anderlecht met 2-1 te winnen.

STVV dankt de overwinning en de koppositie aan een flitsend begin. Al binnen tien minuten zat het op rozen, door doelpunten van Cephas Chimedza en Ibrahim Sidibe (2-0). Anderlecht deed pas diep in de tweede helft iets terug, maar verder dan de aansluitingstreffer van Roland Juhasz kwamen de Brusselaars niet. Sint Truiden leidt met veertien punten. Anderlecht staat nu derde, op een punt van de lijstaanvoerder.

AA Gent is de nummer twee van de rangschikking. De Vlamingen walsten thuis over het Roeselare van de Nederlandse trainer Dennis van Wijk heen: 5-1. Roeselare, dat door de oorwassing hekkensluiter blijft, speelde overigens ruim één helft met twee man minder door rode kaarten van Damir Mirvic en Stepan Kucera.

Standard Luik is na de zaterdagavond de nummer vier van België. De landskampioen bereikte die positie met een 3-0 thuiszege op KV Mechelen. De Waalse ploeg stelde de zege pas na rust veilig, onder meer door twee goals van Carcela-Gonzalez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen