Nordstrand direct van waarde voor FC Groningen

Ger
12 september 2009, 21:36   Bijgewerkt: 13 september 2009, 10:06

Interim-coach Jan de Jonge heeft zijn eerste wedstrijd met SC Heerenveen verloren. FC Groningen was zaterdagavond in de noorderlijke derby te sterk. De Deense aanwinst Morten Nordstrand scoorde in het Abe Lenstra Stadion het enige doelpunt.

jonge

jonge

De Jonge, die het seizoen bij Heerenveen als hoofd opleidingen was begonnen, nam de van blessures herstelde Gerald Sibon en Roy Beerens zaterdag in zijn basiself op. Ook Paulo Henrique, onder Sollied nog geregeld reserve, begon vanaf het eerste fluitsignaal. Michal Papadopulos moest zich nu juist tevreden stellen met een plek op de bank. De rest van de opstelling kende, mede door diverse blessuregevallen, weinig verrassingen.

Heerenveen wist in het resterende half uur niet meer voor de gelijkmaker te zorgen. Sibon was met een stift nog het gevaarlijkst. Op de doellijn verleende verdediger Andreas Granqvist zijn al verschalkte keeper Luciano echter de broodnodige assistentie. Michael Dingsdag maakte het slot van het duel niet meer mee. De verdediger van SC Heerenveen kreeg in de 90e minuut zijn tweede gele kaart.

Door de nipte overwinning, de eerste van FC Groningen in het Abe Lenstra Stadion sinds 1997, gaat de formatie van Jans de noorderlijke rivaal op de ranglijst voorbij. De club uit de Martinistad bezet voorlopig de elfde positie in de Eredivisie, Heerenveen is de nummer zestien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen