Rapport van Oranje: winnaars en verliezers

10 september 2009, 11:41   Bijgewerkt: 10 september 2009, 17:04

Twee wedstrijden, twee overwinningen, vier doelpunten voor en nul tegen. Het rapport van Oranje over de afgelopen interlands tegen Japan (3-0) en Schotland (0-1) oogt bijzonder fraai. Toch was het niet allemaal vlekkeloos. FCUpdate.nl zet de winnaars en de verliezers in de selectie van Nederland op een rijtje.

Winnaars

Eljero Elia

Tot afgelopen zaterdag had hij nog geen interland gespeeld, maar Eljero Elia heeft zichzelf binnen vier dagen helemaal op de kaart gezet. Tegen Japan kwam hij als invaller in de ploeg toen het nog 0-0 stond en had hij met twee assists een groot aandeel in de 3-0 zege. In Glasgow tekende de aanvaller van Hamburger SV zelfs voor de winnende goal. Arjen Robben heeft er een concurrent voor de linkerflank bij.

Michel Vorm

Gregory van der Wiel

John Heitinga was lang de rechtsback van Oranje, maar die tijd lijkt voorbij. Heitinga is zijn plaats kwijtgeraakt aan Gregory van der Wiel. De Ajacied stond tegen Japan en Schotland in de basis en speelde twee keer prima. Verdedigend kwam hij zelden in de problemen en aanvallend is Van der Wiel veel beter dan Heitinga. Zeker nu Heitinga bij zijn nieuwe club Everton waarschijnlijk in het centrum gaat spelen, lijkt Van der Wiel de komende periode verzekerd van een basisplaats als rechtsback.

Demy de Zeeuw

{image[267131][right-half][]}Zo goed als Mark van Bommel die positie invult, speelde Demy de Zeeuw tegen Schotland niet. Maar vergeleken met Stijn Schaars en David Mendes da Silva, die tegen respectievelijk Engeland en Japan een kans kregen in de basis als verdedigende middenvelder, voldeed De Zeeuw uitstekend. De middenvelder van Ajax lijkt Schaars en Mendes da Silva in de hiërarchie te zijn gepasseerd en geldt nu als eerste alternatief voor Van Bommel of Nigel de Jong.

Verliezers

David Mendes da Silva

John Heitinga

Twee wedstrijden, twee keer wisselspeler: het was geen fijne interlandweek voor John Heitinga. Zijn positie rechts achterin is hij kwijtgeraakt aan Gregory van der Wiel en gezien het goede spel van de Ajacied moet Heitinga zich misschien wel op een andere positie richten. Die van André Ooijer in het hart van de verdediging, bijvoorbeeld. Bij zijn nieuwe club Everton mag Heitinga de komende weken bewijzen dat hij een basisplek in Oranje verdient. Johnny moet aan de bak. 

Dirk Kuyt

Kuyt

Kuyt

Ryan Babel

Het WK van 2010 lijkt ver weg voor Ryan Babel. De afgelopen jaren was hij een speciaal geval in Oranje, omdat hij met zijn snelheid wedstrijden kan openbreken. Babel was een ideaal alternatief voor Arjen Robben aan de linkerflank. Nu Oranje met Eljero Elia echter een identieke speler erbij heeft, die bovendien wél een basisplaats heeft bij zijn club, lijkt de rol van Babel uitgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen