Preview WK-kwalificatie: de rest van de wereld

Preview WK-kwalificatie: de rest van de wereld

9 september 2009 – Niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld wordt vanavond gevoetbald om WK-tickets. Paraguay en Chili zijn de enige landen die bij winst de tickets naar Zuid-Afrika kunnen boeken, een handvol andere landen moeten winnen om de WK-droom in leven te houden. Een korte voorbeschouwing, per continent.

Zuid-Amerika, programma
Bolivia- Ecuador
Uruguay- Colombia
Paraguay- Argentinië
Brazilië- Chili
Venezuela- Peru


Maradona moet op bezoek bij Paraguay

De top-vier van de Zuid-Amerikaanse groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vijf moet een play-off spelen tegen de nummer vier van de CONCACAF-zone. Brazilië is als enige al zeker van een WK-ticket, Chili en Paraguay hebben de buit bijna binnen. Beide landen hebben nog drie punten nodig. Chili speelt vanavond uit tegen Brazilië, Paraguay ontvangt Argentinië. Argentinië heeft de punten keihard nodig, want bij een nederlaag zou de ploeg zelfs kunnen zakken naar de zesde plaats. Colombia en Ecuador, de huidige nummers vijf en zes van de groep, hebben immers slechts twee punten minder dan Argentinië.

Afrika, programma
Kameroen- Gabon

Slechts één wedstrijd vanavond in de Afrikaanse zone, maar wel een heel belangrijke. Gabon, de verrassende koploper van Groep A, moet op bezoek bij Kameroen. Het verschil tussen beide landen is momenteel twee punten, in het voordeel van Gabon. Wint Gabon, dan kan het land zich opmaken voor WK-deelname. Wint Kameroen daarentegen, dan stijgen de Ontembare Leeuwen naar de eerste plaats in de groep.

Concacaf, programma
Trinidad & Tobago- Verenigde Staten
El Salvador- Costa Rica
Mexico- Honduras

VS: nog lang niet zeker van WK-deelname

De Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiezone is razend spannend. Trinidad en El Salvador zijn al vrijwel uitgeschakeld, de andere vier teams zijn nog volop in de race om drie WK-tickets. De VS en Honduras staan aan kop met dertien punten uit zeven duels, Mexico en Costa Rica volgen met één punt minder. Cruciaal wordt de wedstrijd tussen Mexico en Honduras, vanavond in Mexico-Stad. De winnaar van die partij doet uitstekende zaken. De VS en Costa Rica moeten vooral zorgen dat ze geen fout maken tegen respectievelijk Trinidad & Tobago en El Salvador. 

Azië, programma
Saoedi Arabie- Bahrein

Saoedi-Arabië en Bahrein staan voor de tweede keer binnen vier dagen tegenover elkaar. De eerste ontmoeting, zaterdag in Bahrein, eindigde in 0-0. De winnaar van deze dubbele ontmoeting is een grote stap dichter bij het WK. Hierna wacht immers alleen nog maar een play-off tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van de Oceanische zone. Kort gezegd: Saoedi-Arabië, Bahrein of Nieuw-Zeeland gaat naar het WK. Door één van deze drie namen kan vanavond een streep worden gezet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021