Engelsen sturen Oranje dames naar huis

Koen Freriks
6 september 2009, 20:32   Bijgewerkt: 6 september 2009, 20:55

Het sprookje is uit. De Oranje dames hielden in de halve finale van het EK tegen Engeland heel lang stand, maar in de laatste minuten van de verlenging ging het mis. Bij een gelijke stand van 1-1 kopte invaller Jill Scott de Engelsen naar de winst (2-1) én de finale. De vrouwen van bondscoach Vera Pauw kunnen met een opgeheven hoofd naar huis.

De Engelsen zullen zich ongetwijfeld kapot hebben geërgerd aan Oranje. De Nederlandse voetbalsters speelden op de wijze, die op dit EK vertrouwd is geworden: compact. Het is allemaal niet sprankelend wat Oranje laat zien, de buitenlandse pers neemt zelfs de woorden 'laf' en 'bang' in de mond, maar effectief was het wel. Engeland domineerde de wedstrijd, maar kwam vaak simpelweg niet door de muur aan leeuwinnen heen.

melis

melis

Oranje liet opnieuw zien over een bijzonder sterk collectief te beschikken. De vrouwen schoten elkaar op elke meter van het veld hulp toe als dat nodig was, waardoor Engeland nauwelijks de kans kreeg aan te vallen. Captain Daphne Koster was daar hét voorbeeld van; de buffelaar won zowat elk persoonlijk duel. Toch braken de Britten in de tweede helft door de Hollandse muur heen. Eén slordig momentje van concentratieverlies werd afgestrafd door de ervaren spits Kelly Smith, die Engeland op 1-0 zette.

pieëte

pieëte

De vrouwen van Pauw sleepten er hierdoor een verlenging uit. In de extra tijd veranderde er niets aan het spelbeeld. Engeland viel aan, Nederland hield tegen. Dat ging lange tijd goed, maar vier minuten voor tijd gebeurde alsnog het onvermijdelijke. Invaller Jill Scott kopte de winnende treffer tegen de touwen, waarbij keeper Loes Geurts niet helemaal vrijuit ging. Oranje hoopte op de penaltyserie, waarmee het tot de halve finale kwam, maar haalde die ditmaal net niet. Het sprookje is uit, maar de ploeg van Pauw kan terugkijken op een prima EK-debuut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen