Mendes da Silva baalt van 'gemiste kans'

6 september 2009, 07:23

Naast Michel Vorm en Glenn Loovens maakte ook David Mendes da Silva tegen Japan zijn debuut in de basise van Nederland. De middenvelder van AZ kwam als invaller al vijf keer eerder in actie voor Oranje, maar stond nu voor het eerst aan de aftrap. Hij speelde ruim een uur, daarna werd hij vervangen door Demy de Zeeuw.

Tevreden over zijn eerste optreden als basisspeler was Mendes da Silva zeker niet. "Nee, ik kwam geen moment in mijn spel. Net zoals de hele ploeg, trouwens", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik wilde me graag bewijzen, heel jammer dat het niet gelukt is. Het had beter gemoeten. Ik zie dit voor mezelf zeker als een gemiste kans, ja. Nu moet ik maar afwachten of ik van de bondscoach nog een tweede kans krijg."

Ook Dirk Kuyt moest toegeven dat Nederland aanvankelijk geen antwoord had op het dynamische spel van Japan. "Ze maakten het ons heel lastig, ze waren overal. De centrale verdediger, waar ik meestal tegen speelde, liep soms ook links in de voorhoede. Ze deden het knap, maar hun spelletje kost veel energie is geen negentig minuten vol te houden. Dat merkten we ook, na rust werd Japan moe en kwamen we beter in ons spel. Uiteindelijk is het toch knap dat we met 3-0 gewonnen hebben. Bovendien: achterin hebben we amper iets weggegeven, de hele wedstrijd. De organisatie stond weer goed, dat is ook belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen