Loovens gaat debuteren tegen Japan

3 september 2009, 16:22   Bijgewerkt: 3 september 2009, 17:47

Glenn Loovens maakt zaterdag tegen Japan zijn debuut in het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk liet donderdag weten dat de verdediger van Celtic speeltijd krijgt tegen de Japanners. "Dat kan als basisspeler zijn, of als invaller."

"We hebben Glenn er natuurlijk niet voor niets bijgehaald", zei de bondscoach, die tevreden is over de manier waarop de oud-Feyenoorder zich de afgelopen dagen gemanifesteerd heeft bij het Nederlands elftal. "Hij maakt een prima indruk."

Van Marwijk liet Loovens ook al in de hoofdmacht van Feyenoord debuteren. "Hij is een sterke verdediger die goed kan koppen en een redelijke trap heeft", aldus Van Marwijk. "Ik vind dat hij tijdens de trainingen goed overeind blijft. En dat is knap als je ziet op wat voor niveau hier soms wordt gevoetbald."

De bondscoach vindt het geen groot probleem dat Loovens met Celtic nauwelijks tegen topspitsen speelt. "Het is natuurlijk beter van wel, maar ik heb ook gezien dat hij onlangs als een van de weinige spelers van Celtic overeind bleef tegen Arsenal. Dat zegt toch wel iets."

Van Marwijk verwacht overigens niet dat Nederland een topwedstrijd op de mat kan leggen in Enschede. "Sommige jongens hebben dit seizoen nog niet of nauwelijks gespeeld. Ik kan me haast niet voorstellen dat we het niveau van twee of drie maanden geleden halen."

Bovendien is de wedstrijd tegen Schotland, vier dagen later, voor Van Marwijk ook belangrijker dan het oefenpotje tegen de Japanners. "Tegen de Schotten gaat het om prestige en kunnen we onze kwalificatiereeks mooi afsluiten. Bovendien heb ik me laten vertellen dat het belangrijk is om die partij te winnen, omdat we dan meer kans maken om groepshoofd te zijn bij de WK-loting."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen