Van Galen moet stoppen zonder hoofdprijs

23 maart 2006, 01:29

"Het is klaar. Over." Barry van Galen was na afloop van de bekerwedstrijd tussen PSV en AZ zichtbaar aangeslagen. De routinier zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan en wilde o zo graag nog eens een prijs winnen. Het mocht niet zo zijn. AZ verloor na verlenging van PSV, waardoor Van Galen nooit een hoofdprijs zal winnen. "Ik weet het. Vijftien jaar niks", is de sombere reactie van de middenvelder.

"Jammer. Balen." De eerste reactie van Barry van Galen is duidelijk, maar voor hem was het allemaal een beetje meer balen dan voor de andere AZ-spelers. "Dat klopt, voor mij is het nu klaar. In vijftien jaar voetbal heb ik niets gewonnen. Dat klinkt misschien dramatisch, maar zo is het wel. Ik heb meestal bij clubs gespeeld waar de beker het hoogst haalbare is, maar ik heb de beker nooit gewonnen."

Nu Van Galen ook dit seizoen net naast de prijzen gevallen is, lijkt voor hem de verleiding groot om er toch nog een jaartje aan vast te plakken. Daar wil de Haarlemmer echter niets van weten. "Nee, want anders kan ik nog wel dertig jaar verder voetballen. Ik heb bovendien ook het gevoel dat ik klaar ben. Ik speel tegenwoordig minder of op andere posities. Ik snap dat wel hoor, want de trainer wil Haris (Medunjanin, red.) ook een kans geven. Voor mij is het gewoon tijd om te stoppen."

Voor Van Galen is het nu een kwestie van wachten tot de play-offs. "De komende wedstrijden zal ik wel weer op de bank zitten, omdat Haris een kans krijgt. Ik snap dat wel, want nu we geen kampioen meer kunnen worden wil de trainer natuurlijk graag wat uittesten. Ik krijg af en toe mijn wedstrijdjes en daar was deze er één van. Nu zal ik misschien in de play-offs weer mogen spelen", aldus de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen