Wielaert blijft knokken voor zijn plek

Koen Freriks
30 augustus 2009, 09:57

Het seizoen is voor Robbie Wielaert slecht begonnen. De verdediger valt bij Ajax onder de nieuwe trainer Martin Jol voorlopig buiten de boot, omdat jongeling Toby Alderweireld de voorkeur krijgt. "Ik moet gewoon keihard blijven werken", zegt Wielaert tegenover AT5.

De routinier vindt zelf ook dat het beter moet. "Ik heb op dit moment een iets mindere fase, dat is duidelijk. Maar ik moet positief blijven en er voor blijven knokken."

Hij kwam een half jaar geleden over met de opracht structuur te brengen in de al jaren wankele defensie van Ajax. Inmiddels is Jol al op zoek naar een nieuwe verdediger, maar Wielaert maakt zich daarover geen zorgen. "Het is logisch dat Jol vier centrale verdedigers in de selectie wil hebben. Als Oleguer weg gaat, zullen ze proberen er iemand bij te halen. Dat is heel logisch."

Of Wielaert zich vandaag al kan bewijzen, is onwaarschijnlijk. Martin Jol houdt vermoedelijk zijn Belgische centrum Alderweireld-Vertonghen in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo in stand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen