FC Groningen versterkt zich met Enevoldsen

29 augustus 2009 – FC Groningen heeft voor het sluiten van de transferperiode toch nog een aanwinst gevonden. De ploeg neemt de Deen Thomas Enevoldsen over van Aalborg BK. De 22-jarige multifunctionele middenvelder kost 1,25 miljoen euro en tekent een vijfjarig contract, meldt FC Groningen op haar officiële website.

Enevoldsen nam vorig seizoen met Aalborg deel aan de Champions League. Hij voegt zich volgende week bij de selectie van trainer Ron Jans en kan op 12 september, in de derby tegen SC Heerenveen, zijn debuut maken voor FC Groningen.

"Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar ik begreep dat de club vooral op zoek was naar een rechtermiddenvelder", zegt Enevoldsen. "Ik ben op vele plekken inzetbaar, heb een goede techniek en ben bovendien creatief. Daarnaast heb ik de afgelopen seizoenen geregeld assists gegeven."

FC Groningen was eerder deze week nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe aanvaller, maar deze zoektocht had niet het gewenste resultaat. De ploeg bekeek spitsen in Colombia en Brazilië, maar besloot deze spelers geen contract aan te bieden.

gerelateerd