Zevenklapper Liverpool tegen Birmingham City

21 maart 2006, 23:11

Liverpool heeft dinsdagavond bijzonder overtuigend de halve eindstrijd van het toernooi om de FA Cup bereikt. De ploeg van manager Rafael Benitez vernederde Birmingham City voor eigen publiek met 7-0.

Het duel in Birmingham was eigenlijk al na vijf minuten voorbij. De Fin Sami Hyypiä en Peter Crouch hadden toen koppend al voor 0-2 gezorgd. Beide keren vond sterspeler Steven Gerrard feilloos hun kruin. De actieve en gevaarlijke Crouch besliste de wedstrijd nog voor rust definitief op aangeven van Luis Garcia.

Ver in de tweede helft bepaalden Morientes, net in het veld gekomen voor Crouch, Riise, Tebily (eigen doel) en Djibrill Cissé de eindstand op 0-7. Bij Liverpool begon Jan Kromkamp weer eens op de bank en bleef daar ook. Mario Melchiot stond bij Birmingham wel in de basis.