Ooijer: "Mentaal is dit heel belangrijk"

18 augustus 2009, 07:42

De competitiestart van PSV vertoont gelijkenissen met de manier waarop AZ vorig seizoen aan de voetbaljaargang begon. Net als de Alkmaarders een jaar geleden, wist ook PSV dit seizoen de eerste twee competitieduels niet te winnen. Voor AZ kwam de ommekeer op de derde speeldag met een zege in de topper tegen PSV, terwijl PSV zondag tegen Ajax de eerste zege boekte.

Bij een nederlaag tegen Ajax was de achterstand van PSV op de Amsterdammers opgelopen tot zeven punten. Nu, door de spectaculaire 4-3 overwinning, doet PSV weer helemaal mee. Het gaatje naar Ajax is nog maar één punt, terwijl ook andere concurrenten als FC Twente, Feyenoord en AZ niet ver weg zijn.

"We wisten dat tegen Ajax het resultaat het allerbelangrijkste was", zegt verdediger André Ooijer van PSV tegen FCUpdate.nl. "We moesten het laten zien en we zijn heel blij dat we drie punten gepakt hebben. Mentaal is dit heel belangrijk."

scorebord

scorebord

De zege van PSV op Ajax was extra knap, omdat het na anderhalve minuut al een dreun van jewelste te verwerken kreeg. Doelman Andreas Isaksson kreeg een terugspeelbal van Carlos Salcido niet onder controle en Luis Suarez scoorde. "Ja, op zo'n moment ben je niet blij. Je hele strijdplan kan meteen de prullenbak in. Maar het is voetbal, zulke dingen kunnen gebeuren", zegt Ooijer.

Komend weekend tegen NAC Breda, dat mede-koploper is, moet PSV proberen om de winst op Ajax een vervolg te geven. Pas daarna zal blijken of PSV zich kan mengen in de strijd om de titel, denkt Otman Bakkal. "De verschillen in de top van de Eredivisie zijn dit seizoen minimaal", denkt hij. "Het belangrijkste is om constant te blijven presteren. Als dat lukt, kan je een heel eind komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen