Ajax baalt: "Ongelooflijk dat we hebben verloren"

17 augustus 2009, 07:10

Vorig seizoen 6-2 verloren, nu 4-3: het Philips Stadion brengt Ajax de laatste tijd weinig geluk. Zondag kwam de ploeg twee keer op voorsprong maar bleven de punten in Eindhoven. Deels omdat Ajax te slordig speelde, deels door pech. "Als Dzsudzsak die vrije trap twintig keer schiet, vliegt 'ie tien keer de tweede ring in."

De wedstrijd begon nog wel zo goed voor Ajax. Al na ruim één minuut was het raak, toen Luis Suarez een flater van Andreas Isaksson afstrafte. PSV kwam voor rust langszij door een vrije trap van Balazs Dzsudzsak, maar snel daarna was het alweer 1-2. André Ooijer werkte de bal in eigen doel, onder druk van opnieuw Suarez. Ajax zocht halverwege de wedstrijd de kleedkamer op met een voorsprong en eigenlijk leek er niets aan de hand. Na rust stortte de ploeg echter helemaal in.

"We begonnen de tweede helft te slap", weet ook uitblinker Suarez. "Binnen een paar minuten kregen we twee goals tegen, dat mag natuurlijk niet."

Even later, bij de 3-2, liet doelman Maarten Stekelenburg zich verrassen door een vrije trap van diezelfde Dzsudzsak. "Toen hij die vrije trap nam, deed ik een stapje naar voren", vertelt hij. "Daardoor kon die bal precies over me heen vliegen. Dat reken ik mezelf aan, ja. Maar aan de andere kant: als hij zo'n bal honderd keer trapt, gaat hij er misschien één keer op deze manier in. Dat geldt ook voor die eerste vrije trap, voor rust. Als hij op die manier twintig keer schiet, kunnen we de bal tien keer uit de tweede ring vissen. Nu raakte hij hem precies goed en vloog 'ie in de kruising."

Volgens Wielaert speelde Ajax na rust 'niet zuinig genoeg'. "We hebben PSV in de partij gehouden, door de bal telkens snel in te leveren. Zo gaven we PSV het gevoel dat er wat te halen viel, ze bleven er in geloven. Maar eigenlijk is het ongelooflijk dat we hier verloren hebben, we hadden minimaal één punt moeten halen."

Stekelenburg noemt de nederlaag 'zuur en onnodig'. "Bij winst hadden we PSV op zeven punten gezet", weet hij. "Heel jammer dat het niet gelukt is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen