RKC maakt komst AZ'ers Luirink en Agustien bekend

14 augustus 2009, 14:11   Bijgewerkt: 14 augustus 2009, 14:19

Gijs Luirink en Kemy Agustien verdedigen komend seizoen de kleuren van RKC Waalwijk. Beide spelers worden door landskampioen AZ voor één seizoen verhuurd aan de Brabantse promovendus. "Dit zijn twee jongens die weten wat er gevraagd wordt op eredivisieniveau. Met hun specifieke kwaliteiten zijn zij een verrijking van onze selectie", zegt coach Ruud Brood van RKC over zijn aanwinsten.

Luirink en Agustien kwamen bij AZ niet voor in de plannen van trainer Ronald Koeman. Ze zullen na het weekend aansluiten bij de selectie van RKC. Komende zaterdag komen ze nog niet in actie, als RKC in Waalwijk tegen AZ speelt.

Volgens technisch directeur Mohammed Allach hebben Luirink en Agustien een meerwaarde voor zijn ploeg. "Deze jongens hebben in het verleden bewezen dat zij absoluut over eredivisieniveau beschikken. Met de komst van dit tweetal worden de prestatie- en ontwikkelingsprikkels binnen de groep gestimuleerd."

Met de komst van de AZ'ers komt het aantal zomeraanwinsten van RKC Waalwijk, dat vorig seizoen via de play-offs promotie afdwong, op vier. Derk Boerrigter kwam over van FC Zwolle, terwijl Shkodran Metaj gehuurd is van FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen