CONCACAF: Mexico boekt belangrijke zege op VS

CONCACAF: Mexico boekt belangrijke zege op VS

12 augustus 2009 – Enkele weken na de ontluisterende nederlaag van de Verenigde Staten tegen Mexico in de finale van de CONCACAF Gold Cup (5-0), hebben de Amerikanen opnieuw hun meerdere moeten erkennen in hun zuiderburen. De Mexicaanse zege viel deze maal echter behoorlijk lager uit: 2-1.

Charlie Davies had Team USA in de beginfase aan een 1-0 voorsprong geholpen, maar Mexico kwam nog in het eerste bedrijf langszij via Israel Castro Macias. Miguel Sabah bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-1 in Latijns-Amerikaans voordeel.

De winstpartij op de VS was broodnodig voor Mexico om een WK-ticket niet uit het zicht te verliezen. De equipe steeg door de driepunter naar de derde plaats, op drie punten achterstand van klassementsleider Costa Rica. De VS blijven tweede.

Aan het einde van de rit gaan de nummers één tot en met drie direct naar het WK in Zuid-Afrika. De nummer vier moet zich in de play-offs eerst ontdoen van de nummer vijf van Zuid-Amerika, voordat de tickets naar Afrika geboekt kunnen worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020