Koude douche voor Vlaar bij terugkeer in Alkmaar

20 maart 2006, 02:00

Voor Ron Vlaar was het zondag een speciale dag. Voor het eerst sinds zijn vertrek bij AZ keerde hij terug naar de Alkmaarderhout, ditmaal in de kleuren van Feyenoord. Een warm welkom kreeg de verdediger niet. Het Alkmaarse publiek, dat Vlaar een jaar geleden nog massaal omarmde als hét nieuwe talent, floot de verdediger continu uit. Voor de international kwam dat overigens niet als een verrassing. "Ik kan het op zich wel begrijpen", zegt Vlaar tegen FCUpdate.nl.

Er was een half uur gespeeld in het duel tussen AZ en Feyenoord, toen de hele Alkmaarderhout de adem even inhield. Uitgerekend Ron Vlaar, de man die door het AZ-publiek continu uitgefloten werd, leek met een droge knal de score te openen. Een doelpunt zou de ultieme revanche zijn voor de verdediger, die in januari vertrok uit Alkmaar. Het mocht niet zo zijn voor Vlaar. Zijn inzet werd van de lijn gehaald en uiteindelijk verloor hij met 1-0 van zijn oude teamgenoten. En dus baalt Vlaar.

Toch liet Vlaar zich tijdens het duel niet leiden door sentimenten. "Op het moment dat we bij het stadion kwamen, ging de knop gewoon weer om. Het ging voor mij alleen om de drie punten, ik was eigenlijk niet bezig met het feit dat ik tegen mijn oude club speelden. We wisten dat we moesten winnen om de tweede plaats in eigen hand te houden en dat is niet gebeurd. Dat maakt de middag ontzettend zuur."

Vlaar baalt veel meer van het tegenvallende resultaat, dan van de koude ontvangst die hij kreeg van het publiek. "AZ heeft gewoon te veel gekregen en wij te weinig, zo simpel is het. We stonden het eerste half uur flink onder druk, maar eigenlijk hebben we niet eens zo veel kansen weggegeven. We kregen zelf wat kansen en die moet je eigenlijk gewoon maken. Dat hebben we niet gedaan. Hierdoor hebben we het niet meer in eigen hand om als tweede te eindigen en dat is ontzettend zuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen