Gent blij met explosieve coach Preud'homme

Ger
11 augustus 2009, 14:24

De clubleiding van AA Gent is opmerkelijk genoeg zeer te spreken over het licht ontvlambare karakter van trainer Michel Preud'homme. De oud-doelman liet zich afgelopen weekeinde tijdens het thuisduel met KV Mechelen (2-1) weer eens gaan en werd door de scheidsrechter naar de tribune verwezen.

Preud'homme was boos na enkele beslissingen van de arbiter en gooide uit frustratie zijn trainersarmband op de grond. Daarvoor had de oefenmeester zich ook al even buiten de neutrale zone begeven. De Belgische voetbalbond heeft Preud'homme inmiddels een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Ook moet hij een boete van 300 euro betalen.

"Soms denken wij ook: moet dat wel? Het hoort nu eenmaal bij zijn matchbeleving. Zolang het de fans op een positieve manier opjut, heb ik er geen problemen mee als Michel eens over de schreef gaat", reageert Gent-voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad op zijn explosieve coach.

"Dankzij zijn enthousiasme is de sfeer in ons stadion fel verbeterd. Michel heeft een mirakel verricht. Anderhalf jaar geleden waren wedstrijden van Gent een stille observatie, nu is ons stadion een hel. Daarom sta ik achter zijn manier van werken. Naast het veld is hij minzaam, maar op het veld is hij een echte winnaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen