PSV speelt ook tegen FC Twente gelijk

Ger
9 augustus 2009, 16:14   Bijgewerkt: 9 augustus 2009, 17:37

FC Twente en PSV hebben elkaar zondag in Enschede op een gelijkspel gehouden: 1-1. Douglas bracht de thuisclub in de eerste helft op voorsprong. Balazs Dzsudzsak tekende enkele minuten later voor de gelijkmaker. Voor de Eindhovenaren is het na de 3-3 tegen VVV Venlo de tweede remise op rij in de Eredivisie.

toivonen

toivonen

Voor de toeschouwers in de Grolsch Veste was het eerste kwartier van het zondagse duel weinig opwindend. Beide ploegen toonden veel ontzag voor elkaar en wisten met voorzichtig voetbal geen kansen te creëren. FC Twente-middenvelder Theo Janssen bracht in de 16e minuut leven in de brouwerij. Zijn vlammende uithaal van dertig meter afstand scheerde vervaarlijk langs de kruising. Het vormde de opmaat voor een rommelige fase, wat de wedstrijd als kijkspel ten goede kwam.

FC Twente verzuimde een minuut later weer de leiding te nemen. Geheel vrijstaand kopte Janssen een op maat gesneden voorzet van Bryan Ruiz over de lat. PSV-coach Fred Rutten greep vervolgens in met een aanvallende wissel. Centrale verdediger Dirk Marcellis maakte plaats voor spits Danny Koevermans, waardoor aanvoerder Timmy Simons zich vanaf het middenveld een linie naar achteren liet schuiven. De ingreep bezorgde PSV echter niet het gewenste overwicht.

Rutten, die jarenlang coach was van FC Twente, zag PSV twee dotten van kansen verprutsen. Via snelle uitvallen hadden Dzudzsak en vooral Koevermans voor een Eindhovens doelpunt moeten zorgen. Boschker tikte daarnaast fraai een uithaal van Danko Lazovic uit de linker benedenhoek. Met het uiteindelijke gelijkspel kregen beide ploegen waar ze gezien de kansenverhouding recht op hadden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen