AZ'ers kunnen dip tegen Sparta niet verklaren

8 augustus 2009, 00:00   Bijgewerkt: 7 augustus 2009, 23:27

AZ is nog lang niet de oude. Tegen Sparta boekte de kampioen weliswaar de eerste overwinning van het seizoen (2-0), maar goed was het spel van de Alkmaarders zeker niet. Alleen de eerste twintig minuten waren echt de moeite waard.

Na deze twintig minuten, toen AZ op 1-0 stond, ging de thuisploeg steeds slechter spelen. Onbegrijpelijk, vindt verdediger Niklas Moisander. "Soms zijn dingen moeilijk te verklaren", zegt hij tegen FCUpdate.nl. Ook de Fin had gezien dat Sparta nog voor rust, door persoonlijke fouten achterin bij AZ, diverse kansen kreeg op de gelijkmaker. "Ik weet echt niet waarom het mis ging. Het leek wel alsof we bang werden. De angst sloop langzaam in de ploeg, terwijl dat nergens voor nodig was. Gelukkig maakte Mounir el Hamdaoui redelijk snel na rust 2-0, daarna was het definitief beslist."

Ook middenvelder David Mendes da Silva was, op de eerste twintig minuten na, niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Maar het belangrijkste is dat we drie punten gepakt hebben", haast hij zich te zeggen. "Ik weet ook niet waarom we zo onzeker werden. Misschien moeten we ons meer gaan gedragen als een kampioen en uitstralen dat we alles onder controle hebben. Dat was nu zeker nog niet het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen