PSV bevestigt vertrek 'echte prof' Mendez

5 augustus 2009, 17:15   Bijgewerkt: 5 augustus 2009, 19:20

Edison Mendez keert definitief terug naar Ecuador. De middenvelder gaat naar zijn oude club LDU Quito, bevestigt trainer Fred Rutten op de website van PSV. "We wisten dat hij terug naar huis wilde, naar zijn familie. Daar heeft PSV begrip voor."

Rutten is vol lof over de 30-jarige Mendez, die na het wereldkampioenschap van 2006 naar PSV kwam. "In de korte tijd dat ik met hem heb gewerkt, heeft hij zich gemanifesteerd als een echte prof. Door privéomstandigheden is dit het moment voor hem om terug te gaan. PSV heeft daarin meegedacht", aldus de coach.

Mendez zelf verlaat PSV met pijn in zijn hart. "Ik heb hier drie hele mooie jaren meegemaakt. PSV is een fantastisch warme club. We zijn kampioen geworden, we hebben mooie wedstrijden gespeeld in de Champions League. Ik ben erg dankbaar dat PSV mij nu de mogelijkheid geeft om terug naar huis te gaan. Ik heb hier vrienden overgehouden en zal PSV altijd herinneren met warme gevoelens."

In drie seizoenen speelde Mendez ruim zeventig competitiewedstrijden voor PSV, waarin hij negen keer scoorde. Hij werd twee keer kampioen met de Brabantse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen