Penaltykiller Rost voorkomt bekerblamage HSV

3 augustus 2009, 23:17   Bijgewerkt: 6 augustus 2009, 22:57

In de DFB Pokal is Hamburger SV aan uitschakeling ontsnapt. De noorderlingen hadden strafschoppen nodig om tweedeklasser Fortuna Düsseldorf te verslaan. Na verlengingen waren beide ploegen op 3-3 blijven steken. In de penaltyreeks ontpopte HSV-keeper Frank Rost zich vervolgens tot de held door twee penalty's te stoppen.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor HSV, waar Joris Mathijsen de hele wedstrijd speelde - en in de penaltyserie zijn elfmetertrap raak schoot - en Romeo Castelen op de bank zat. Na amper vier minuten zette Mladen Petric die Rothosen op 0-1. De thuisclub liet zich echter niet van de wijs brengen door de vroeg opgelopen schade. Integendeel zelfs. Via Oliver Fink en een eigen doelpunt van Jerome Boateng stond ze na ruim een kwartier brutaal op 2-1. HSV kwam terug en leek aan het nemen van penalty's te ontsnappen door twee goals van Piotr Trochowski, maar in de slotminuut van de verlenging maakte Andreas Lambertz toch nog gelijk (3-3).

Vanaf elf meter had Düsseldorf geen kans op een stunt. Nadat het de eerste penalty nog wel had benut, zag het Rost de volgende twee inzetten keren. HSV benutte ondertussen al zijn strafschoppen feilloos en won de serie zodoende met 4-1.