Heerenveen haalt Losada en doelman Lejsal

3 augustus 2009, 13:53   Bijgewerkt: 3 augustus 2009, 15:21

SC Heerenveen-coach Trond Sollied heeft er twee spelers bij. Doelman Martin Lejsal komt over van het Tsjechische 1.FC Brno, terwijl middenvelder Hernan Losada het Belgische Anderlecht verruilt voor een avontuur in Friesland. Beide spelers worden voor één seizoen gehuurd, zo meldt SC Heerenveen op zijn website.

De regerend bekerhouder heeft bovendien de optie om beide spelers volgend jaar, als de huurperiode ten einde is, definitief over te nemen. Lejsal (26) moet voor de positie onder de lat de concurrentie aangaan met Kenny Steppe en Brian Vandenbussche. Hij was eerder deze zomer ook in beeld bij Feyenoord, maar de Rotterdamse club kon niet aan de financiële eisen van Lejsal en Brno voldoen.

"Heerenveen is een club waar ik als keeper alleen maar beter kan worden", zegt de Tsjech, die zichzelf 'redelijk allround' noemt. "Ik ben goed bij voorzetten van de flanken. Verder voel ik me sterk bij één tegen één-duels en ook op de lijn sta ik mijn mannetje. Mijn reflexen zijn vrij goed. En ik ben fit, de trainer kan een beroep op me doen."

De komst van de 27-jarige Losada (foto) betekent dat coach Sollied een optie er bij heeft op het middenveld. Hij kan zowel aan de linker- als rechterkant spelen. "Het maakt mij niet uit, zolang de trainer mij maar niet als verdedigende middenvelder opstelt. Nederland staat bekend om zijn aanvallende voetbal. Ik denk altijd offensief, breng snelheid in het spel en kan op meerdere posities uit de voeten. Mijn doel is simpel. Ik wil een beter seizoen draaien dan bij Anderlecht", aldus de Argentijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen