Utrecht last oefenduels tegen Villarreal B en Elinkwijk in

3 augustus 2009, 11:28   Bijgewerkt: 3 augustus 2009, 11:55

FC Utrecht speelt over twee weken een oefenduel tegen Villarreal B, dat uitkomt in de Spaanse Segunda Division. Het duel staat gepland voor woensdag 18 augustus. Drie dagen later speelt Utrecht ook een oefenpotje tegen amateurclub Elinkwijk. De ploeg van coach Ton du Chatinier heeft dat weekend geen competitieverplichtingen, omdat de geplande uitwedstrijd tegen NEC ruim een maand uitgesteld is.

Om toch wedstrijdritme te houden, heeft Utrecht beide oefenduels aan het programma toegevoegd. "We willen zo vroeg in de competitie niet uit ons ritme raken. Vooral ook, omdat vanwege een interland de competitie in het weekend van 5 en 6 september ook al stil ligt. Als je zo kort achter elkaar twee speelrondes vrij bent, wordt je ritme ernstig verstoord", legt technisch directeur Foeke Booy uit. 

Volgens Booy krijgt de week een 'Europese aanpak'. "We vliegen dinsdag naar Spanje en vervolgens gaan we dezelfde dag nog trainen. Woensdag is op een nog nader te bepalen tijdstip de wedstrijd. De volgende dag vliegen we terug en zaterdag is dan de wedstrijd bij Elinkwijk. Het is een goede ervaring voor het team om zo'n week eens mee te maken", zegt hij op de officiële website van zijn club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen